Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

otrdiena, 2012. gada 5. jūnijs

Saulaino dienu bibliotēkā hokeja turnīrs!

Siltas un saulainas vasaras gaidās, ledu un hokeju vien atgādina nesen notikušais pasaules čempionāts. Bet pie mums hokejs šobrīd nodarbina daudzus prātus, jo kā pēdējos gadus ierasts, 1.jūnijā Bērnu aizsardzības dienā, ciemos uzņemam Rīgas Dinamo spēlētājus. Liela rosība notika jau no paša rīta. Tika stumdīti galdi, apzināti spēlētgribētāji, meklēti tiesneši...Un tā, dienas vidū viņi bija klāt! Pēc iedvesmojoša "Dzirnu" dejotāju priekšnesuma, visas četras komandas- Rīgas Dinamo pārstāvju, slimnīcas ārstu, mazo pacientu un Rīgas Dinamo atvases- uzsāk spraigu cīņu. Apkārt esošo fanu atbalstīti, visi bija prieka pilni un nemaz nebēdāja, ka Rīgas Dinamo spēlētāji izrādījās stiprāki. Pēc jautrā un azartiskā turnīra, visi, draudzīgi pļāpājot, varēja cienāties ar "Iļģuciema Maiznīca. Konditoreja." sarūpētiem kārumiem un priecāties par īpašo pēcpusdienu.





Skatīt LTV ziņās.





pirmdiena, 2012. gada 4. jūnijs

Neparastajiem rīdziniekiem jau 10 gadu

Jau kādu laiku Saulaino dienu bibliotēku īpaši pievilcīgu dara šeit izvietotā izstāde. Šoreiz tie ir God. mākslinieka Jura Petraškēvica darbi, kas nepārprotami priecē ikvienu gan mazāku, gan lielāku bibliotēkas apmeklētāju. Daudzi atpazīst amizantos tēlus, kas raugās pretim no zīmējumiem.

Nekļūdīgi tiek sazīmēts Justiņš no "Neparastiem rīdziniekiem" un mazā Ance. Pat dažas mammas nekautrējas atzīties, ka pateicoties mazuļiem, rīdzinieki savulaik redzēti vai simtām reižu.

Arī māsa un brālis, kas devušies ceļā uz Ameriku pēc Ineses Zanderes stāsta motīviem, nevienu nesamulsina- tātad atpazīst.

Par pašu mākslinieku bērni dzirdējuši mazāk, tādēļ tas ir iemesls, lai aicinātu Juri uz tikšanos.

Bet ir tā, ka tieši šobrīd Latvijas Mākslas akadēmijā noris ikgadējā sesija, kam māksliniekam jāvelta nedalīta uzmanība, tādēļ par to, ka "Neparastie rīdzinieki" skatāmi jau 10 gadus, sapulcējušies bērni uzzina no manis. Kopā pētām Jura atsūtītās skices un spriežam cik gan daudz zīmējumu tapa šai filmiņai, cik daudz laika tam bija nepieciešams.

Pēc kopīgas filmiņu noskatīšanās, bērniem solu nodot siltus sveicienus Jurim un lielu paldies ikvienam, kas pielicis roku šo filmiņu tapšanā. Ceram uz vēl tik pat jaukām, sirsnīgām un aizraujošām animācijas filmām nākotnē, kas palīdz mūsu ikdienu slimnīcā padarīt gaišāku.