Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2012. gada 23. novembris

Valsts svētku nedēļā

Dziļā patriotismā noskaņoti, vēlējāmies dalīties ar citiem. Tādēļ ikvienu aicinājām uz pasākumu Saulaino dienu bibliotēkā, kas veltīts Latvijas svētku nedēļai. Lai iepriecinātu pacientus, kuriem slimnīcā jāpavada visa nedēļas nogale, pie mums ciemos bija ieradušies "Rīgas akmentiņi" ar vadītāju Līvu Bondari. Meitenes ar jautrām un skanīgām dziesmām pieskandināja bibliotēku un radīja jauku noskaņojumu ikvienam. Košie tērpi, draiskie acu zibšņi... tas viss priekam.
Kā papildinājums visam, aicinājums izgatavot skaistu dāvanu sev savas Latvijas dzimšanas dienā. Te talkā nāk mākslas pedagoģe Sarma Geka, kas viesojas pie mums ne pirmo reizi. Čakli un radoši darbojoties, ātri paskrien laiks, bet prieks par darīto paliek.


otrdiena, 2012. gada 13. novembris

Ievas meistardarbnīca

Ziema tikai tuvojas, bet domās jau veļam sniega pikas un veramies sniegpārsliņu dejā, it sevišķi, ja sniega baltums šogad jau manīts. Un sākas taču lielais svētku gatavošanās laiks... Šajā sakarā jauka un interesanta bija tikšanās ar mākslinieci Ievu Bondari . Bērni pulcējās Saulaino dienu bibliotēkā, lai gleznā uzburtu ziemu. Un šai tikšanās reizei bija konkrēts mērķis - radīt gleznas, no kurām tiks veidotas Ziemassvētku kartiņas. Latvijas Pasts un Rīgas Dome parūpēsies par to tirdzniecību Doma laukumā Ziemassvētku tirdziņu laikā, aicinot atbalstīt, visiem mums jau tik zināmo, Saulaino dienu akciju.
Todien viss notika pa īstam. Ikviens saņēma atbilstošus gleznotāja meistarrīkus un profesionālus padomus no Ievas, tomēr viss pārējais bija pašu rokās. Mākslinieces iedrošināti, bērni čakli ķērās pie darba. Starplaikos, kamēr bija jāļauj nožūt krāsām, Ieva bērnus iepazīstināja ar mākslinieku darba "virtuves" pusi. Daudziem bija pārsteigums uzzinot, ka pati gleznošana ir tikai puse no lielā darba. Ļoti svarīga ir pareiza audekla uzvilkšana un virsmas sagatavošana darbam. Pēc stāstītā un piedzīvotā sapratām, cik liela nozīme ir ērtai mākslinieka darbnīcai - lai ir labs apgaismojums, pietiekama platība, kur izvērsties un netraucēti ļauties fantāzijai. Tikai tad top brīnumi. To piedzīvojām arī mēs, jo ikkatrs no mums todien radīja mazu brīnumu - skaistu gleznu, kas pašam patika vislabāk. Ļoti ceram, ka to sajūtīs arī tie, kas iesasitīsies akcijā, lai brīnumi turpinātos un Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļa atplauktu pavisam citādās krāsās.

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Rudens rosība

Pēdējā laikā ierasts aicināt bērnus uz bibliotēku rosīties vārda tiešajā nozīmē. Tās ir dažādas meistardarbnīcas, kurās, čakli darbojoties, ātri paskrien laiks, top kaut kas skaists un interesants pašu rokām, ir iespēja pabūt prom no vienmuļās palātas un satikt citus darboties gribošos.
Lai darbi labi veiktos, šoreiz ciemos esam aicinājuši zinošu un radošām idejām bagātu pedagoģi Sarmu Geku. Viņas piedāvātās idejas tiešām ir gana interesantas, ikvienam paveicamas un pārsteidz ar interesanto izdomu. No pavisam vienkāršiem materiāliem, vienkāršā tehnikā darāmi darbi, bet rezultāts tik brīnišķīgs. Šoreiz tās ir rudens vitrāžas, kas pēc tam greznoja palātas un atgādināja par to, kas notiek aiz logiem dabā, kā arī oriģionāli zīmējumi. Bērnu radīšanas vēlme ir redzama ikviena sejā un čaklā rosīšanās liecina, ka patīk.
Bet tas vēl nav viss. Sarma atvedusi līdzi savu audzēkņu darbus, kurus mēs ar prieku rindojām gar sienām un veidojam izstādi. Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" čaklo darītāju veikums rosina darboties arī citus. Tas priecēs ikvienu apmeklētāju un mudinās ķerties atkal pie darba.