Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2013. gada 13. decembris

Pirmais koncerts

No malas skatoties, šķiet, ka, slimnīcā esot, visa uzmanība jāvelta tikai un vienīgi veselības problēmām un jādomā kā ātrāk tikt uz "pekām". Bet dažkārt var būt pavisam savādāk. Dāvids Krists Balodis, kas ārstējās vienā no slimnīcas nodaļām, bija aizņemts ar pavisam citām domām. Viņš gatavojās savam pirmajam solokoncertam. Un tas notika pie mums - RCB ĀAP "Saulaino dienu bibliotēka". Izrādās slimnīcā pavadītais laiks, tika pavadīts pavisam citādi, kā sākumā bija domāts. Brīvajos brīžos Dāvids nāca uz bibliotēku, iedvesmojās no citiem svētku koncertiem, ko mēs organizējām un uzdrošinājās piedāvāt arī savu mūziku citu pacientu priekam. Dāvids iet mūzikas skolā, kur mācās pūst trompeti, un klavierspēle, protams, arī ir jāapgūst. Ir pat sakomponēti vairāki skaņdarbi. Tos arī mēs dzirdējām Dāvida pirmajā koncertā, kas tika papildināts ar stāstījumu kā tie ir tapuši.

Sakam lielu paldies Dāvidam par sadarbību, vēlam veselību un droši tupināt iesākto.


pirmdiena, 2013. gada 9. decembris

Brīnumskapis un Dr.Klauni

Decembris iesācies ar jauku un sirsnīgu notikumu - Brīnumskapja un Dr.Klaunu viesošanos RCB ĀAP "Saulaino dienu bibliotēka". Bērni bija sanākušu kuplā skaitā - gan lieli, gan mazi. Dr.Klauni, kā jau dakteri rūpējās, lai skatītāju pūlis izkustētos, izgrozītos, izsmaidītos. Kopā jokojoties noskaņojums vienmēr būs jauks!

Bet Brīnumskapja iemītnieki - Kaķītis Laķītis, Lācis Anrijs, Basiņš Rasiņš, Komponists Aigars un visi pārējie - drauskulībās un jautrībās prot būt arī nopietni un saukt lietas īstajos vārdos, kas ļauj pieņemt situāciju un atrast tajā jauko. Bet tas viss caur skanīgu dziesmu...

Trokšņi klusīs, soļi rims
Nevar skraidīt, bērniņš slims...
Slims, lai atkal vesels tiek
Viņam gultā jāpaliek.

Gultā dzīvo Miers un Miegs,
Viņi palīdzību sniegs.
Silti mīksti draugi nāk
Pirmie bērnu ārstēt sāk -

Sega silda slimnieciņu, 
Spilvens stāsta pasaciņu,
Lai nav garlaicīgi slimam,
Sapņos bērnus aizvizina.

Gultiņa kā kuģis brauc, 
Gultiņa kā vilciens trauc,
Gultiņa kā zirdziņš nes,
Šūpina kā šūpoles!

Gultiņa ir bērna māja,
Gultā roka, gultā kāja,
Gultā galva, vēderiņš-
Veseļojas slimnieciņš!

Kopā pavadītais laiks sirsnības un prieka pilns! Bet tas jau tikai sākums visiem svētkiem.
Lai tie RCB Saulaino dienu bibliotēkā  būtu vēl jaukāki un košāki, mums ir vēl viena dāvana ikvienam, kas pie mums ciemosies. Šī skaistā skaistā eglīte, kas greznā rotā tērpta noskatās mūsos un sniedz to īpašo svētku sajūtu! Par to lielumlielais paldies SIA Annels Grupa, kas atsaucās aicinājumam un mīļu prātu vēlējās bērniem sagādāt svētku prieku, dāvinot mums divas skaistas eglītes. Otra no tām iemirdzējās krāšņos spuldzīšu zibšņos aiz loga, lai ikvienam garāmgājējam arī ir prieks. Bet par svētku tērpu eglītēm un noskaņu bibliotēkā rūpējās māksliniece Gundega Sproģe, iesaistot darbā arī savu ģimeni.

Patiesībā tas bija Gundegas kluss sapnis - ar savu darbu iepriecināt Bērnu slimnīcas iemītniekus. Esam ļoti priecīgi, ka tas ir piepildījies.
Lai liela prieka un sirdssiltuma pilni mums visiem šie svētki!