Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2014. gada 25. maijs

Art-i-šok

Kāds gan var būt noskaņojums, kad aiz loga paukšķina lietus lāses un daudziem ir jāatrodas slimnīcā, kur palātā laiks rit vienmuļi un lēni? Protams, diezgan draņķīgs. Bet viss mainās, kad RCB "Saulaino dienu bibliotēkā" ierodās Improvizācijas teātris "Art-i-šok" kopā ar Bērnu studiju. Visiem noskaņojums mainās kā uz burvju mājiena.  Lielā jautrībā tiek izspēlēti dažādi atgadījumi un situācijas. Smiekli raisās nemanot. Skatītāji arī iesasitās, "pasviež" idejas nākamajiem sižetiem. Var tikai pabrīnīties, cik aktieri ir atraktīvi un spēj reaģēt jebkurā situācijā... cik ārti atrodas precīzie vārdi, kas liek skatītājiem smieties pilnā balsī.
Studijas vadītāja Anete Baškevica izdomājusi āķīgus uzdevumus, kas aktieriem liek koncentrēties. Nav viegli, nav viegli... :))). 
Visi aktieri ir tik dažādi, bet savās lomās, pēc mūsu domām, iejūtās perfekti.
Mēs kopā ar viņiem braucam uz Jūrmalu, uzņemam viesi no Āfrikas...
Prieks un jautrība nav valdāmi...
Tādas pēcpusdienas Bērnu slimnīcā ir īpašas. Vēl vairākas dienas pēc šīs izrādes, saņemam atsauksmes. Ir izbrīns, ka arī tāds var būt teātris, ir jautra īpašu epizožu atcerēšanās, ir pārdomas, vai tas ir viegli, vai grūti...
Un liels paldies "Art-i-šok"-am par dāvanām :))). 
Noteikti liksim lietā. Taps citāda māksla, kas noteikti palīdzēs visiem ātrāk kļūt veseliem un doties mājās. 

ceturtdiena, 2014. gada 22. maijs

Vislabākās zāles - lietderīgs un radošs darbs

Tas ir stāsts par iespējām. Vai mēs tās saskatam, vai mēs tās vēlamies izmantot, vai mēs no tām ko gūstam...
RCB "Saulaino dienu bibliotēka" Bērnu slimnīcā darbojās jau 8-to gadu. It kā jau tas nav daudz, bet šis tas jau tomēr ir gana nolietojies, kā piemēram, tik praktiska lieta, kā bibliotēkas krēsli.

Kādreiz tik košie un ērtie sēžamie, ar katru dienu  kļuva bēdīgāki un noplukušāki, jo slodze liela. Visiem ir skaidrs, ka lai iegādātos jaunus, ir nepieciešama nauda, un nebūt ne maza. Tomēr mēs atradām iespēju, kā visu vērst par labu un dot vecajiem krēsliem jaunu iespēju. Un tā pie mums atnāca caur sociālo projektu, kas tika atbalstīts no veikala "Otra elpa"
Tika iepirkti nepieciešamie materiāli, lai taptu jaunas un skaistas kleitas vecajiem krēsliem. Sameklēti tehniskie raksti un izstrādāta stratēģija, kā to visu dabūt gatavu. Sadarbojoties ar Bērnu slimnīcas Pedagoģiskā dienesta interešu izglītības speciālistiem, ziņa ātri vien sasniedza gribētājus iesasitīties. Lielākoties tās bija mazo pacientu mammītes, kas esot blakus saviem mīluļiem, tamborējot košos ziedu motīvus, spēja nomierināt satrauktos prātus, nodarbināt čaklās rokas un radīt, ko vērtīgu un skaistu. Starp čaklajiem tamborētājiem bija arī lielās meitenes, pedagogi un pat viena māsiņa brīvajos atelpas brīžos ar prieku dancināja dzijas kamolīšus. 
Un lūk rezultāts:



Liels paldies visiem, kas atbalstīja mūsu ideju. Tagad mēs zinam, ka Bērnu slimnīcā vislabākās zāles ir lietderīgs un radošs darbs.
Uz projekta noslēgumu tikai aicināti arī čaklie darītāji. Diemžēl ne visiem bija iespēja ierasties, bet saņēmām sirsnīgas atsauksmes:
  "Mīļš paldies par ielūgumu, bet, diemžēl, darba dēļ netikšu uz Jūsu organizēto projekta noslēguma pasākumu! Es piedalījos ar prieku un liels paldies audzinātājai Inesei par iesaistīšanu! Pateicoties tam, dienas slimnīcā pagāja kā nebijušas!";
"Liels paldies par ielūgumu, bet es nevarēšu piedalīties pasākumā. Bija liels prieks satamborēt dažas puķītes un palīdzēt. Sirsnīgi sveicieni visiem mazajiem ķipariem, kas pašlaik ārstējas slimnīcā. Un īpašs sveiciens un paldies jaukajām bibliotekārēm un audzinātājām, kuras ne tikai iepriecina ar darbošanos bērnus, bet arī mammas!"
Nu, Saulaino dienu bibliotēkā, kā košā ziedu pļavā :)))!

Projekta noslēgumā bērni tika aicināti vēl čakli padarboties radošā darbnīcā, kurā tapa atkal skaisti ziedi. 

Projekts "Vislabākās zāles - lietderīgs un radošs darbs"
Projekta atbalstītāji - Veikals "Otra elpa"
Piešķirtais finansējums - 120.00 EUR
Projekta vadītāja: Ilze Siliņa (RCB ĀAP "Saulaino dienu bibliotēka" BKUS vecākā bibliotekāre)
Projekta galvenā māksliniece: Evita Pirīte (BKUS Pedagoģiskā dienesta interešu izglītības pedagogs)





pirmdiena, 2014. gada 12. maijs

Dāvana vismīļākajai...

Aizvadīta viena no jaukākajām svētdienām, kad mazie un ne tik mazie mīluļi pieglaužas savām mammītēm un gatavo pārsteigumus. RCB "Saulaino dienu bibliotēka" visu iepriekšējo nedēļu, kopīgi ar bērniem, gatavojām jauku izstādi. Likām kolāžas, kur ikkatrā bildē redzama un jūtama neaprakstāmā, bet daudziem, daudziem tik pašsaprotamā māmiņas mīlestība pret saviem lolojumiem. Un bibliotēkas apmeklētājus aicinājām aizdomāties un atklāt savu sapni - ko visvairāk vēlētos uzdāvināt savai māmiņai.