Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2014. gada 30. novembris

Man ir spārni, es varu lidot

Valērijai ir tikai 12 gadi, bet viņa jau ir piedalījusies 3 savu darbu izstādēs. Jāmin, ka lielāko savas savas dzīves daļu, viņai nācies cīnīties  ar hematoonkoloģisku saslimšanu. Tomēr ar pievēršanos mākslai, viņas ikdiena ir piepildīta.  Veidošana viņai kļuvusi par iepriecinājumu un iedvesmu dzīvei. Trešās izstādes atklāšanas dienā, mēs redzam Valērijas priecīgās acis un saprotam, ka viņa ir bezgala laimīga. Laimīga, ka var darīt to, kas no sirds patīk, ka viņai izdodās.
Izstādes atklāšanā strap viesiem bija arī mākslinieks Māris Subačs, kas uzrunājot Valēriju, nebaidījās lietot vārdu „māksliniece” un uzsvēra, ka tie, kuri ir veseli, bieži neapzinās, ko nozīmē būt laimīgam, savukārt tie, kuri ir slimi, vairāk aizdomājas par garīgumu, dzīves vērtībām. Viņa vēlējums Valērijai ir būt laimīgai un spēt darīt laimīgākus tos, kas skatīsies viņas darbus.
Pati Valērija par savu darbu saka: „Iepriekšējie darbi bija bērnišķīgāki, tagad tie ir kļuvuši nopietnāki.” Viņa vēro pasauli, mācās no grāmatām un ar lielu pacietību spēj ilgu laiku pavadīt pie vissmalkākā darba, lai tikai tas izdotos tāds, kādu pati vēlas ieraudzīt. Un viņas sapnis ir mācīties un turpināt to vēl un vēl. Arī no mums vislabākie novēlējumi Valēijai un viņas tuvākajiem.

Videomateriālu skatīt šeit
Bet ar to jau nekas nebeidzas. Valērija aktīvi iesaistās arī citos pasākumos. Viņa aicina Jūs uz Ziemassvētku eglīšu izsoli "Apsnieg eņģeļu koks".
Videomateriālu skatīt šeit.

Svētki nāk...

Veikalu skatlogos jau iemirdzas košas lampiņas un pilsēta sāk lēnām tērpties svētku rotā. RCB Saulaino dienu bibliotēkā pirmie svētku vēstneši ir divi jautri pavāri - Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kuri atnesa svētku smaržu mazajiem un lielajiem Bērnu slimnīcas pacientiem.
Tā ir ziņa, ka jābeidz slimot, jānoskaņo sevi uz priecīgās nots un jāļaujās jautrajam svētku gaidīšanas laikam.
Izdaiļot piparkūku krāsainos glazūras rakstos spēj ikviens. Cits ieslīgst smalkā, rūpīgā procesā, cits jau pēc īsa brīža ir gatavs ķerties pie nākamās.
Krāsainās glazūras tūtiņas ceļo no rokas rokās un brūnās piparkūkas pārvēršās košos mākslas darbos. Un ja vēl pats Mārtiņš piepalīdz, tad izdošanās neizpaliks.
Lai apgleznotās piparkūkas varētu droši nogādāt uz palātām, skaistajai glazūrai nedaudz jāsacietē. Tikmēr var izprašņāt pavārus par tālo zemju iespaidiem, izlūgties kādu recepti, fotogrāfēties un ļauties sarunām.

Bet par piparkūku skaisto rotu pateicību parādā esam uzņēmumam "Nordic Sugar", kura produkcija jau sen manāma veikalu plauktos ar nosaukumu "Danssuker". Viņu piedāvājumā ir daudz un dažādas saldas lietas, bet šobrīd visvairāk noder smalkais pūdercukurs, kas iekrāsots dažādos toņos, liegi klājas uz kraukšķīgām piparkūkām un iepriecina ikvienu.