Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

sestdiena, 2015. gada 18. aprīlis

Iztēle, noskaņa, sapņi un emocijas...

 RCB Saulaino dienu bibliotēkā noskaņa ir mainīga. Kā spogulī atspīdot saules stariem, uz sienām iemirdzas varavīksnes krāsas, tā,  izvietojot jaunu izstādi uz sienām, telpā ienāk īpaša gaisotne. Šobrīd bibliotēkā eksponēti Andas Kalniņas un Ievas Šustikas darbi, kas ienes pavasara vieglumu un tēlu tiešumu.
Šķiet, Andas darbi runā -  kaut ko stāsta un aicina iedziļināties. Tie ir sajūtu un fantāzijas rosinoši, ļoti uzrunājoši un dziļām pārdomām vedinoši. Rimtais krāsu salikums telpā ienes mieru un harmoniju.
Anda par sevi saka: 
"Esmu jelgavniece vairākās paaudzēs un mana dzīve ir saistīta ar Jelgavu. Mākslas izglītību ieguvu Liepājas lietišķās mākslas skolā un Latvijas mākslas akadēmijā, pedagoģijas nodaļā.
Pēdējos gados esmu pievērsusies aktīvākai izstāžu darbībai. Tas sakrīt ar laiku, kad pirms sešiem gadiem kopā ar mākslinieku Ivaru Klaperi sāku vadīt Jelgavas tautas gleznošanas studiju.
Tas bija kā pamudinājums parādīt arī citiem savu māksliniecisko varēšanu. Tagad tas ir kļuvis par izaicinājumu, attēlojot ne tikai iemīļotos ziedus, bet ieskatīties dziļāk cilvēka dvēseles plašumos.
Manis radītie tēli ir iztēles, noskaņu, emociju, sapņu un kontemplācijas rezultāts. Mans svarīgākais priekšnoteikums mākslas darbā ir vieglums un telpa brīvam gara lidojumam. Man būtiski ir radīt ierosmi, impulsu kādai noskaņai un tad atstāt iespēju skatītājam meklēt kādu noslēpumu, atklāsmi. Man patīk attēlot maigumu, trauslumu, paļaušanos...kaut ko gaistošu..."
Daudz reālistiskāk uz dzīvi raugās Ieva. Viņas darbu galvenie varoņi ir mūsu draugi - taureņi, suņi, kaķi, lāči, lelles, bērni. Ievai patīk notvert brīžus, kas saka - esmu šeit un tagad. Tie ir labsajūtas mirkļi, tie ir acu skati un skaidras līnijas.
 Ieva par sevi:
"Esmu dzimusi rīdziniece. 1989.gadā pabeidzu Jelgavas 45 arodvidusskolu apzaļumotāja profesijā. 2005.gadā Rīgas Amatniecības vidusskolā ieguvu interjera noformētāja diplomu profesionālajā līmenī. No 2011.gada gleznoju Jelgavas Tautas gleznošanas studijā pie Ivara Klapera un apmeklēju zīmēšanas studiju pie Ulda Rogas. Patīk izpausties caur mākslu."

Izstāde aplūkojama līdz š.g. 8.maijam


sestdiena, 2015. gada 11. aprīlis

Putni, putniņi...

Krāsainie stikla putniņi, kas sēž bibliotēkas logos, ir atlidojuši no Rīgas Lutera draudzes Svētdienas skolas.
Svētdienas skolas bērni un skolotājas nolēma iepriecināt bērnus, kas ārstējas Bērnu slimnīcā.
Bērni skolotājas Anitas vadībā sazīmēja veselu pulku lielu un mazu putniņu, tie izdevās  līksmi un dzīvības pilni!
Māksliniece Sandra Utāne pēc bērnu zīmējumiem piegrieza visus stikla gabaliņus. Vēlāk  Sandras vadībā bērni salīmēja putniņus no šiem stikla gabaliņiem, iezīmēja acis, spalvu rakstu... Stikla kausējamajā krāsnī visi gabaliņi, raksti un krāsas sakusa kopā un – spurkt! -  no krāsns izspurdza bars jautru putneļu! Skolotāja Laima tos aizsūtīja pie mācītāja Linarda, un viņš parādīja mazajiem nebēdņiem ceļu pie bērniem :). 
Nu putniņi ir atlidojuši pie bērniem slimnīcā, lai samīļotu un uzmundrinātu viņus, līdzi nesot arī mūsu lūgšanas un laba vēlējumus!


Vēlot Dieva svētību, sirsnībā  –

Rīgas Lutera draudzes Svētdienas skolas bērni, skolotājas