Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2015. gada 13. septembris

Kas ir meditācija?

 Kā atrast klusumu un sirdsmieru?
 Meditācijas pamatā ir uzmanības koncentrēšanas treniņš, un regulāri piekopjot šo praksi, cilvēks kļūst vērīgāks un atvērtāks pret visu notiekošo. Meditācija palīdz cilvēkam labāk iepazīt pašam sevi, labāk saprasties ar citiem, uzlabot savu veselību un emocionālo stāvokli, kā arī iegūt iekšēju mieru.
Lai informētu par meditācijas ieguvumiem un sniegtu ieteikumus tās praktizēšanā, notiks lekcija, kam sekos arī meditācijas nodarbība. Aicināti visi interesenti gan ārsti, gan slimnīcas personāls, gan mazie pacienti, gan arī pacientu vecāki. Lekcija un nodarbība ir bezmaksas, un iepriekšēja pieteikšanās, kā arī sagatavotība nav nepieciešamas.

Kad: 2015.gada 15.septembrī, plkst.14.00
Kur: Bērnu slimnīcā RCB Saulaino dienu bibliotēkā
(daudzfunkcionālajā korpusā, 1.stāvā)

Piedalās:
Linards Rozentāls, Rīgas Lutera draudzes mācītājs un BKUS Vecāku mājas kapelāns; Sarma Jēča un Ieva Salmane-Kuļikovska,
Šveices kontemplācijas skolas
Via Integralis meditācijas skolotāju apmācības programmas Latvijā dalībnieces.

 Sīkāku informāciju varat iegūt:
29220416 (Linards Rozentāls)
29277800 (Ieva Salmane-Kuļikovska)
www.vecakumaja.lv





piektdiena, 2015. gada 11. septembris

Raiņa un Aspazijas dzejoļi bērnu darbos

Rīgas Skolēnu pils Mazie prātnieki ir parūpējušies par nelielu dāvanu-pārsteigumu Bērnu slimnīcas pacientiem. Tieši ar šodienu, 11.septembri, Raiņa dzimšanas dienu,  bibliotēkas apmeklētāji var vērot mums visiem tik zināmo, iemīļoto un jautro bērnu dzejoļu attēlojumu izstādē, kas skatāma pie mums būs veselu mēnesi. 
Bērni ļoti veiksmīgi un asprātīgi uzbūruši jautras ainiņas gan no Raiņa, gan Aspazijas pantiņiem. Tajos lūkojoties nepārprotami var atpazīt dzejnieku domu virknējumu.
Te varam redzēt kuplo zirņu bērnu ģimeni, kas nebēdnīgi raugās pretim, gaisīgo vēja zirdziņu, kas rosina doties fantāzijas pasaulē. Protams, bibliotēkā ļoti aktuālais, mūžīgais jautājums - kas prot visu izteikt bez mēles? - arī nav piemirsts. 
 Un Zelta sietiņš Laimiņas rokās mirdz, aicinot atcerēties, ka visi tie, kas prot skatīties, var redzēt visu pasauli dimantos mirdzam.
Raugoties bērnu darbos atkal un atkal varam novērtēt šo dižo kultūras vērtību, kas tiek glabāta no paaudzes paaudzē. Darbos ieliktā latviskā sirsnība bērniem ir tik viegli uztverama un fantāziju rosinoša. Un arī Mazie prātnieki Līva, Adriana, Heidi, Esmeralda, Roberts, Olīvija, Haralds, Ansis, Teodors, Ella, Darja, Reinis, Marta, Ritvars, Elizabete, Odrija, Justs, Anete, Kate, Pēteris, Dāvis, Dāvids, Bruno, Emīls kopā ar savām skolotājām Daci Putāni, Vitu Maļarčiku un Ivetu Luteri pratuši to veiksmīgi ielikt savos darbos.