Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

otrdiena, 2016. gada 5. janvāris

Svētku mēnesis Saulaino dienu bibliotēkā

Gada noslēdzošo pasākumu maratons ļauj justies patīkami pārsteigtam, enerģijas pārpilnam, radošam un gandarītam par redzēto un sajusto. Esmu pārliecināta, ka tā jutās arī ikviens mazais pacients, kam nācās svētku laikā uzturēties slimnīcā. 
Koncertos skanēja brīnišķas dziesmas un grīdu dimdināja raits deju solis (Rīgas 1. speciālā skola, Rīgas 69.vsk., Rīgas 85.vsk., BJC Altona), teātra izrādes uzjautrināja un ļāva aizmirsties (Rīgas Katoļu ģimn.), pārsteidza un ieinteresēja ķīmijas eksperimentu demonstrējums (LU Ķīmijas fakultātes studentu grupa). Kopā cepām piparkūkas un gatavojām svētku rotājumus ar mākslinieci Ievu Bondari, izciliem kulināriem Signi Meirāni, Lieni Zemīti un Normundu Baranovski, uzsākot Bērnu slimnīcas fonda organizēto akciju "Eņģeļi pār Latviju". Brīnišķā noskaņā kopā ar Dr.Klauniem un Leļlu teātra aktrisi Daci Vītolu lasījām pasakas.
Notikumu netrūka arī aiz loga. Lai arī uz svētkiem netika ļoti gaidītais sniegs, te kādu dienu čakli rosijās trīs rūķi - burbuļlaidēji.

Visam klāt vēl dāvanas zem eglītes un dāsnā cienāšana ar kārumiem, kūkām un piparkūku namiņiem. 
Tomēr gada nogalē visus gaidīja vēl viens īpašs pārsteigums - tikšanās ar Prezidenta kungu un viņa kundzi. Tā bija iespēja saņemt uzmundrinājumu, piedzīvot, ko nebijušu un pārvest pacilājošu notikuma atstāstu mājiniekiem.
Lai enerģisks un veselīgs Jaunais gads! Un pagājušie svētki slimnīcā, lai paliek kā interesants piedzīvojums!

Liels paldies ikvienam, kas iesaistījās, palīdzēja, sadarbojās!