Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

trešdiena, 2012. gada 14. marts

Smiekli ir vislabākās zāles

Necik sen visapkārt ņirbēja ziņa, ka T/C Spice gaidāma Lāču Tēta pēcpusdiena, kas solīja jautras izklaides, skanīgas izpriecas un iespēju uz brīdi ļauties līksmībai. Un ne bez iemesla - tas viss bija laikraksta Diena labdarības akcijas Saulainas dienas noslēgums, kur ikviens varēja pārliecināties cik daudz visi kopā spējam paveikt. Pateicoties šai akcijai, daudzām ģimenēm, kuras bērna slimības dēļ nonākušas ārkārtas situācijā, būs iespēja gūt atbalstu.
Uz lielo kņadu un jautrību, pilnā nopietnībā, nolūkojās Lielais baltais lācis, kas nu mājvietu atradis pie mums - Saulaino dienu bibliotēkā. Arī šeit viņam jautrības netrūkst. Ik pa laikam kāds no apmeklētājiem vēlas tam pieglausties, mīļi pabužināt un aplūkot bērnu zīmējumu izstādi, kura tapa akcijas noslēguma pasākumā. Priekš mums bērnu pārsteigums un prieks arī ir ļoti, ļoti svarīgs, jo zinām, ka smiekli ir vislabākās zāles.

pirmdiena, 2012. gada 12. marts

Mākoņi debesīs...

Kurš gan no mums bērnībā nav gulējis raibā ziedu pļavā un lūkojies debesīs, vērojot mākoņu nesteidzīgo gaitu? "Mākoņu grāmatā" apkopotie Jura Kronberga dzejoļi domās aicina atgriezties saulainā vasarā, ziedu pļavā... aicina mākoņos vērties nedaudz citādi. Viņš mēģina mākoņus saprast un vaicā - vai tie domā? Dzejnieks ir pārliecināts, ka tie sapņo un spēj saklausīt mūzikas skaņas..., tiem tīk gardi paēst un laiku aizvadīt ceļojot.
Kā liels palīgs ikvienam šo dzejoļu lasītājam ir Anetes Meleces ilustrācijas. Šobrīd tās var lūkot pie mums, Saulaino dienu bibliotēkā. Par to, vai zīmēt mākoņus ir viegli, mēs Anetei jautāsim tikšanās reizē, bet uzreiz varam noprast, ka to darīt ir ļoti, ļoti interesanti.
Un lielais paldies arī Izdevniecībai "Liels un mazs"!!!