Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

trešdiena, 2012. gada 18. aprīlis

Svētku prieks

Īsi pirms svētkiem, Lieldienas skandinot, Saulaino dienu bibliotēkā ieradās Rīgas Stradiņa universitātes studenti, kuri apņēmības un prieka pilni, rūpēja svētku noskaņu slimnīcā esošajiem. Koncertā skanēja svētku dziesmas.
Austrumu princese, krāšņam tērpam plandot, ļāvās deju virpulim.
Perkusionists Kristaps pārsteidza ar interesantu instrumentu klāstu un to pielietojuma skaidrojumu, kā arī ar savu prasmi atklāt dažādo ritmu būtību.
Ar lielu pacietību un rūpību bija jau sagatavoti krāšņi materiāli Lieldienu apsveikumu gatavošanas darbnīcai, kurā bērni varēja radīt dāvanu tiem, kas viņus gaida mājās.
Un, protams, arī jautrā mīklu minēšana ar balvām un, spožos papīros tītām, Lieldienu šokolādes olām!

ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Tu mākoni, mākoni, debesīs, kas Tev skaistumu atnesis?

Vai esat aizdomājušies, cik mākoņi var būt dažādi? Cik interesanti un jocīgi...jautri un bēdīgi? To saskatīt pa īstam laikam var tikai bērnībā, skaistā, vasarīgi krāšņā pļavā snaužot, veroties debesīs... Un noteikti pienāk brīdis, kad ir vēlēšanās to pateikt skaļi ikvienam.
Juris Kronbergs savā "Mākoņu grāmatā" stāsta par tiem. Un māksliniece Anete Melece domā un zīmē līdz ar viņu. Un ne tikai... Anete, uz neilgu laiku ielidojot Rīgā, atrada brīdi atbraukt pie mums un mākoņu zīmēšanas darbnīcā palīdzēt bērniem ieraudzīt, saskatīt, aizdomāties, iztēloties... un radīt tos - mākoni ceļotāju; domu mākoni; mākoni, kam patīk sēdēt lidmašīnām uz astes; mākoni, kas izvedis pastaigā savu mākoņu suni; gaisa raušus pārēdušos mākoni; sabēdājušos mākoni; mākoni, kam putni dzied vēderā; mākoni, kam šodien sāp galva; mākoni, kam patīk daudz pļāpāt; mākoni, kam patīk dejot...


Sirsnībā un pateicībā mēs visi Jurim, Anetei, Liels un Mazs.