Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

sestdiena, 2011. gada 1. janvāris

Saulaino dienu bibliotēka

2006.gada Ziemassvētku laikā, kā neliels brīnums, savas durvis vēra jaunā „Saulaino dienu bibliotēka” Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Lai šis brīnums varētu realizēties, pateicību esam parādā daudziem Latvijas ziedotājiem, kas atbalstīja laikraksta „Diena” organizēto labdarības akciju „Saulainas dienas mūsu bērniem”. Bet bibliotēkas ikdienas darbu šeit nodrošina un profesionālus informācijas pakalpojumus sniedz Rīgas Centrālā bibliotēka.

Saulaino dienu bibliotēka ne vien nodrošina mazos pacientus ar jaunām, nevis savu laiku pārdzīvojušām, grāmatām, bet arī skaņu ierakstiem un filmām. Sniedz iespēju internetā sazināties ar ģimeni un draugiem, kā arī apmeklēt kādu jautru un skanīgu pasākumu vai apskatīt interesantu izstādi.

Mūsu bibliotēkas pakalpojumus var izmantot gan stacionāri pacienti - bērni, kam slimnīcā jāuzturas ilgu laiku, - gan tie, kas slimnīcu apmeklē atsevišķu procedūru veikšanai. Tā ir kā neliels sāpju remdinājums tiem bērniem un viņu vecākiem, kas ārstējas slimnīcā. Lai arī pacientiem slimnīcā ir savs režīms, kas jāievēro, jāpārcieš neskaitāmas medicīniskas procedūras, laiku priekš Saulaino dienu bibliotēkas apmeklējuma ik dienu atrod ap 100 lasītāju.

Grāmatas bērnu slimnīcā tiek novērtētas, pat ļoti! Ir bērni, kuriem slimnīca ir kā mājas, un gultiņā viņi guļas un mostas ar grāmatu zem spilvena. Diemžēl slimnīcā nonāk arī tādi bērni, kas grāmatas šeit ierauga pirmo reizi… Tik pat svarīga ir tās jaukā un pozitīvā vide, kas šeit rodama. Un tāpēc vēl jo vairāk - bibliotēka ir vieta, kur bērni iepazīstas ar citu pasauli, un mirdzums viņu acīs ir neviltots - tā ir sajūsma, atklājums un brīnums!

Nav komentāru: