Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2011. gada 13. maijs

Jusis atrod draugus Bērnu slimnīcā

Šodien Saulaino dienu bibliotēkā īpaši ciemiņi- Jusis. Jūs nezināt, kas ir Jusis? Bērnu slimnīcā viņu tagad daudzi pazīst. Jusis ir Leļļu muzeja lācis, kas meklē draugus, ar kuriem kopā veidot filmiņu par saviem piedzīvojumiem. Viņam palīdzēt apsolījušās animācijas studijas "JetMedia" mākslinieces-režisores Dace Liepa un Inga Prauliņa. 
Un tā, šodien visi darboties gribētāji pulcējās pie mums bibliotēkā, iepazinās ar Jusi, uzklausīja Daces un Ingas piedāvātās idejas un čakli ķērās pie darba.
 Katrs veidoja īsu sižetu lielam kopdarbam – skolēnu veidotā animācijas filmā "Jusi, uz kuru pusi?". Par Juša draugiem jau kļuvuši Salaspils skolēni, tāpēc filmas pirmizrāde paredzēta 2011. gada 28. maijā Salaspils novada svētkos, kā arī Leļļu Mākslas muzejā un virtuāli tīmekļa vietnē www.dollart.lv. Filmu paredzēts demonstrēt arī Starptautiskajā Eiropas skulptūrleļļu un Tedijlāču festivālā Rīgas pilsētas svētku laikā un citos pasākumos.Tā ka viss ir pa īstam, jāstrādā nopietni, ko bērni arī ar lielu prieku dara. Un viņiem tas izdodas.

1 komentārs:

Dace teica...

Tas izklausās tik lieliski. Super, ka bērniem ir iespēja iesaistīties un darboties.