Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

otrdiena, 2012. gada 6. novembris

Rudens rosība

Pēdējā laikā ierasts aicināt bērnus uz bibliotēku rosīties vārda tiešajā nozīmē. Tās ir dažādas meistardarbnīcas, kurās, čakli darbojoties, ātri paskrien laiks, top kaut kas skaists un interesants pašu rokām, ir iespēja pabūt prom no vienmuļās palātas un satikt citus darboties gribošos.
Lai darbi labi veiktos, šoreiz ciemos esam aicinājuši zinošu un radošām idejām bagātu pedagoģi Sarmu Geku. Viņas piedāvātās idejas tiešām ir gana interesantas, ikvienam paveicamas un pārsteidz ar interesanto izdomu. No pavisam vienkāršiem materiāliem, vienkāršā tehnikā darāmi darbi, bet rezultāts tik brīnišķīgs. Šoreiz tās ir rudens vitrāžas, kas pēc tam greznoja palātas un atgādināja par to, kas notiek aiz logiem dabā, kā arī oriģionāli zīmējumi. Bērnu radīšanas vēlme ir redzama ikviena sejā un čaklā rosīšanās liecina, ka patīk.
Bet tas vēl nav viss. Sarma atvedusi līdzi savu audzēkņu darbus, kurus mēs ar prieku rindojām gar sienām un veidojam izstādi. Saulkrastu pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķītis" čaklo darītāju veikums rosina darboties arī citus. Tas priecēs ikvienu apmeklētāju un mudinās ķerties atkal pie darba.

Nav komentāru: