Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2014. gada 9. februāris

Stils un mode

Tām meitenēm, kurām apnicis spēlēties ar Bārbijām, piedāvājām iesaistīties aizraujošā nodarbē - radīt pašām savu lelli ar tieši tādu tērpu, kādu vēlamies. Uzšūt skaistu kleitu neprot katrs. Tas ir liels un rūpīgs darbs, kas prasa labas iemaņas un daudz laika. Mūsu piedāvātais variants ir gana vienkāršs un veikls, bet ļoti, ļoti aizraujošs un interesants. Patiesībā ideja ir sena. Tā nāk no manas bērnības, kad savulaik ar lellēm spēlējos es. Bet šoreiz, to visu realizēja un meitenēm ierādīja, mana jaunā  kolēģe Ilze Siliņa.
Recepte vienkārša - ņemam vecos bibliotēkas žurnālus, šķirstam un meklējam modes dāmas. Tad, tās, kas iepatīkas, uzlīmējam uz kartona. Pēc tam atbrīvojam tās no esošā apģērba... :), paliek tikai caurums un kontūra.
Bet pēc tam, sākas pats interesantākais. Ķeramies pie dažādu audumu atgriezumiem, ko parasti visi vieglu sirdi izmestu. Mums tos atdāvināja Ināra, kas ir mums mīļa paziņa un profesionāla šūšanas meistare. Viņai šādas mantas netrūksts. Un iedāvinātajā maisā atradām īstus dārgumus.
Te var izpausties ikviena meitene, jo beigās viss tāpat sanāk ideāli. Ilze vēl parāda, kā varam modelēt, kā lelle no biksēm var tikt pie skaistas, garas balles kleitas. Varam piemērīt dažādus audumus, atrast sev vispatīkamāko un savdabīgāko, varam kombinēt klāt dažādus aksesuārus. Radošais process gana jautrs un aizraujošs.



Kad atrodam, mūsu izvēlētai modelei, vispiemērotāko tērpu, nostiprinam to uz atsevišķa kartona, lai pēc tam liktu virsū pašu šī tērpa valkātāju- mūsu papīra lelli. Un lūk rezultāts:

Ar šādām rotaļām mēs varam veidot savu gaumi, radīt interesi par tērpu, modi, tā dizainu. Te lieti noderēja Ilzes sarūpētās grāmatas par modes vēsturi. Tā ir sievišķīgā mākslas pasaule, kurā vēlas ielūkoties un iesaistīties ikviena no mums. Lai meitenēm veicas!


Nav komentāru: