Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2014. gada 21. aprīlis

Sveiciens no Pamukāļiem!

-Pamukālis, Pamukālis...Vai tas ir KĀLIS?
-Nē, tas jau drīzāk ir kaut kāds JŪRAS PĀLIS.
-Bet varbūt BRĀLIS KĀRLIS?
-Nē, man vairāk šķiet, ka DZELTENS CĀLIS.
-Hmmm... un tomēr, tomēr... varbūt kaut kas saistīts ar to KĀLI?...

Jā, kas tad patiesībā ir šis PAMUKĀLIS? Tādu jautājumu uzdevām arī mēs ikvienam RCB Saulaino dienu bibliotēkas apmeklētjam, kas pievērsa uzmanību mākslinieces Kristīnes Lasmanes darbu izstādei. Jāsaka, ka bērniem fantāzija darbojās lieliski. Varianti bija daudz un dažādi - sākot ar datora paroli un beidzot ar to pašu KĀLI. Pat dzejolis tika sacerēts :). Taču patiesībā PAMUKĀLIS ir kaut kas, ko dažs ņem sev blakus gultiņā vakaros gulētejot, kaut kas, ko var paņemt līdzi, braucot uz slimnīcu vai ejot uz bērnudārzu... kaut kas, ar ko parunāties vientulības brīžos, ko pamurcīt un samīļot... Tās ir daudzās un dažādās mīļmantiņas, ko var izgatavot ikkatrs no košiem cimdiņiem un zeķītēm. Tā tos nodēvēja Kristīne. Un viesojoties RCB Saulaino dienu bibliotēkā Bērnu slimnīcā, vesels bariņš brauca līdzi.
Tomēr šoreiz Pamukāļi rātni sēdēja krēslā, bet Kristīne bērniem ierādīja ko pavisam interesantu - dažādas iespiedgrafikas tehnikas, ko izmantot, savus darbiņus darinot. Tas viss bija gana saistoši un aizraujoši, jo ne katrs var saprast, ka tam var noderēt pavisam neiedomājamas lietas - pužļu gabaliņi, ķēdītes, pērlītes, skrūvītes, stikliņi, linolejs u.c. Nepieciešami bija arī nopietni darba rīki - skrūvspīles, kaltiņas, asi naži u.c.
Grafikas darbnīca noritēja gana aizraujoši - gan eksperimentējot ar koppapīru, gan grebjot ornamentu linolejā, gan nospiežot dažādus priekšmetus. Rezultāts fascinējošs un ikvienam prātā paliekošs. 
Papildus bija iepēja aplūkot arī Kristīnes grafikas darbu izstādi. Tur attēloti tie paši Pamukāļi, tikai kādi...?! Te nu katram atkal jāņem talkā sava fantāzija un jāieskatās vērīgāk... 
Liels paldies Kristīnei par rosīgo pēcpusdienu un interesanto izstādi! 

Nav komentāru: