Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

ceturtdiena, 2015. gada 3. decembris

Novembris- Latvijas mēnesis

Novembra mēnesis aizritēja domās un darbos par Latviju. Saulaino dienu bibliotēkā uzņēmām Aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un pārstāvjus no Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem, kuri ar prieku uzrunāja mazos pacientus. Baudijām svētku koncertus, ko sagatavojuši bija BJC Altona audzēkņi un Ropažu vidusskolas skolēni. Mēnesi noslēdzot, mūsu apmklētājus gaidīja vēl viens pārsteigums - tikšanās ar, Latvijā jau labi pazīstamo, mākslinieku no Vjetnamas Kao Vietu Ngujenu. Ar viņa darbiem ikviens varēja iepazīties jau laikus izvietotā izstādē pie mums.  Eposa "Lāčplēsis" komiksi saistīja daudzu uzmanību, jo šis ir brīdis, kad daudzi aizdomājas par latviešu kultūras vērtībām un ko tās mums māca. Jauki, ka ir kāds, kas tās  atkal un atkal parāda mums nedaudz savādākā veidā.
Kao vispirms jau mūs pārsteidza ar savām latviešu valodas zināšanām, kaut no stāstītā nopratām, ka sākums nebijis viegls. Bija patīkami just, cik ļoti viņš ir iemīlējis mūsu Latviju un cik ļoti daudz viņš vēlas mums pateikt caur saviem darbiem. Tas noteikti nav vienkāršs eposa ilustrējums. Kao ir saskatījis tajā ko krietni vairāk un aicina arī mūs visus to vēlreiz un vēlreiz novērtēt.
Šo pēcpusdienu varējām vērot arī Kao dzimtenes, tālās Vjetnamas skatus. Tā mums šķiet cita pasaule ar elpu aizraujošām ainavām. Un Kao stāstījums ir tik pat interesants. Tomēr jautrību izraisa fakts, ka brīdī, kad mēs visi ļoti gaidam un ilgojamies pēc skaistās ziemas ar sniegu, Kao pošās projām, uz Vjetnamu, kur ziema ir kā mūsu vasara.
No sirds vēlam jauku ceļojumu, cerībā, ka vēl tiksimies.



Nav komentāru: