Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Gundegas Muzikantes pavasaris

Pavasaris lēnām tuvojas, kaut ziema negrib atkāpties. Bet pie mums, bibliotēkā, uz sienām jau zied krāšņas puķes, lidinās taureņi... Jauki pavasarīgo noskaņu rada mākslinieces Gundegas Muzikantes darbi.
Pirmie apmeklētāji ar skaļu apbrīnu novērtē Gundegas darbus. Varam vērot interesantus zīmējumus, kur katram tēlam ir piešķirts savs raksturs. Te tēlota priecīga un fantāzijas pārpilna pasaule. Ar īpašu redzējumu izceļas puķu gleznojumi - sava kompozīcija, ritms, krāsu saskaņa un forma. Ziedi, kas tik ļoti atgādina par parmaiņām dabā un mūsu sirdīs!
Gundegas darbi ir pamanīti jau sen. Arī mūsu bibliotēkas krājumā ir vairākas grāmatas, ko ilustrējusi māksliniece. Kā ļoti interesanta un vērtīga ar Gundegas ilustrācijām un Valda Klišāna tekstu jāmin "Matīss meklē Latviju".
Bērni var iegūt ne tikai informāciju par Latvijas senatni, bet arī vizuāli iepazīt Viduslaiku Rīgu, latgaliešu sādžu, satikt Kurzemes hercogu, Krišjāni Voldemāru un Ati Konvaldi.
Šķiet, ka jautra un koša sadarbība Gundegai izvērtusies kopā ar dzejnieci Ievu Samausku, veidojot gramatu "Pilsēta no A līdz Z". Amizanti tēli, spilgti krāsu toņi, originālas idejas...
Gundega ar prieku iesaistījusies bērnu izglītojušā projektā, ko organizējis Latvijas Zaļais punkts. Grāmatā "Rūķis šķiro" mazie lasītaji kopā ar Rūķi un viņa palīgu Punktuāli var uzzināt, ka daudzas no lietām, ko parasti izmetam atkritumu spainī, var būt ļoti noderīgas. Kā arī, cik svarīgi ir saudzēt dabu.
Bet tas ir tikai neliels ieskats Gundegas radošajā darbībā. Viņa ir veidojusi ilustrācijas un grafisko dizainu ap 30 bērnu gramatām, kā arī vairākām mācību grāmatām. Zīmējusi ilustrācijas bērnu žurnāliem "Zīlīte" un "Ezis", radījusi animācijas filmas "Dzegūze un viņas 12 vīri" māksliniecisko veidolu. Vairākkārt ieguvusi Latvijas grāmatizdevēju asociācijas organizētā konkursa "Gada skaistakā grāmata" balvas bērnu grāmatu grupā. Arī mums ir patiess prieks iepazīties ar Gundegu, un iepazīstināt ar viņu mūsu bibliotekas apmeklētajus.

Nav komentāru: