Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2011. gada 11. marts

Lasīt, spēlēties un mācīties darīt interesantas lietas...

Ja uz lasīšanu bērni dažkārt ir īpaši jāmudina, jo ir taču tik daudz interesantu lietu ko darīt, tad spēlēties vēlās ikviens. Ko mūsu bibliotēkā piedāvājam mēs- gan lasīt, gan spēlēties, gan mācīties darīt interesantas lietas! Šodien bibliotēkā filcējam. Top jaukas rotaļlietas, kas turpmāk mitināsies šeit. Tās ir īpašas rotaļietas, jo ļoti līdzinās tiem interesanatjiem tēliem, par ko mēs varam lasīt grāmatās. Šoreiz tā ir dīvainā Tūves Jansones Muminu ģimenīte.
Turpmāk kopālasīšanas reizēs, kad tiks lapotas Muminu grāmatas, šīs mīļlietiņas palīdzēs mums veidot jautrāku un aizraujošāku tikšanos ar bērniem. Kopā varēsim ne tikai lasīt, bet arī spēlēties. Ceram, ka tā šis stāsts bērniem kļūs interesantāks, saprotamāks un īpašāks.
Bez tam, mums kā bibliotēkai, kas atrodas Bērnu slimnīcā, ir nācies strādāt ar apmeklētājiem, kam ir liegta iespēja lasīt. Viņi ir spiesti lasīto un dzirdēto iztēloties. Diemžēl nevaram piedāvāt nevienu grāmatu Braila rakstā, bet tagad mums būs Mumini, kas palīdzēs labāk iepazīt un sajust grāmatu pasauli.



Nav komentāru: