Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2011. gada 28. marts

Spoku stāsti slimnīcā

Kā Jums šķiet, kādu lasāmvielu izvēlētos bērns, kas uz brīdi ir izrauts no savas ierastās un drošās vides, saskāries ar veselības problēmām, respektīvi, atrodas slimnīcā? Varbūt kaut kas pozitīvs, kas uzlabo noskaņojumu, aizraujošs un izzinošs, kas novērš domas, varbūt filozofisks, kas liek pārdomāt svarīgas lietas... Ir arī tas, protams, bet mums par lielu pārsteigumu, bieži tiek jautāts pēc spoku stāstiem. Kāpēc tā?
Nesen „uzdūros” psihologa viedoklim, ka bērniem dažkārt patīk spēlēties ar savām bailēm, viņi izaicina tās. Varbūt tieši tas ir iemesls izvēlei lasīt kaut ko satraucošu. Bet tomēr, tomēr... man šķiet, ka arī spoku stāsti var būt dažādi - reizē satraucoši un tajā pat laikā ļoti pozitīvi.
Tādēļ jo īpašs prieks par saņemto dāvanu no dzejnieces Ineses Zanderes – sirsnīgu spoku stāstu Piretas Raudas „Princese Skella un Letas kungs”.
Tas ir jautrs un interesants stāsts par Leta kungu, kas ir SKELETS! Viņš kļūst par labu princeses Skellas draugu. Bet viņam ir kāds noslēpums, kuru viņš glabā karaļa skapī un negrib izpaust pat Skellai. Līdz brīdim, kad noslēpums nāks gaismā, draugus gaida traki interesanti piedzīvojumi: pārģērbšanās, bēgšana un pakaļdzīšanās, pat ar policijas iejaukšanos.
Liels paldies Inesei un visiem no „Liels un mazs”, un ikvienam vēlam jauki pavadītu laiku kopā ar šo grāmatu!

Nav komentāru: