Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2011. gada 4. aprīlis

Zili zaļi brīnumi

Ikviens, kam ir nācies palīdzību meklēt Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā un veseļoties kādā no nodaļām, noteikti atceras, ka garlaicības māktajos brīžos, ļoti iepriecināja, jauka un radoša darbošanās rotaļu telpā kopā ar slimnīcas Pedagoģiskā dienesta meitenēm.
Šogad aprit 20.gadi kopš slimnīcā ir izveidots šāds dienests un tā mērķis ir palīdzēt pacientiem adaptēties no ikdienas ļoti atšķirīgajos slimnīcas apstākļos un mērķtiecīgi organizēt pacientu brīvo laiku. Interešu izglītības pedagogi kopā ar bērniem zīmē, līmē, krāso, veido, aplicē, dzied, spēlē galda spēles, diskutē par dažādām tēmām, apmeklē bibliotēku, iet kopīgās pastaigās un dara citas saistošas lietas, kas palīdz aizmirst veselības problēmas un ļauj apgūt ko jaunu un aizraujošu.

Šim notikumam gatavojoties, mazie pacienti kopā ar interešu izglītības pedagogiem veidoja un gatavoja dažādus interesantus darbiņus izstādei, kura nu veselu mēnesi būs skatāma Saulaino dienu bibliotēkā. Katrs apmeklētājs, kurš jau aplūkoja izstādi bija patīkami pārsteigts un aizkustināts. Izbrīnu sagādā izvēlēto materiālu vienkāršība un ideju pārbagātība. Var vērot, ka darbiņi veikti ar lielu rūpību un pacietību.

Šī radošā rosīšanās palīdz bērniem atgūt dzīvesprieku, palīdz saprast, ka slimnīcā visi vēlas tikai palīdzēt un aicina sadarboties ar ārstiem un māsiņām, tādējādi tiek veicināta drīzāka atveseļošanās.
Izstādes atklāšanas brīdī Saulaino dienu bibliotēkā pulcējās bērni. Prieku sagādāja ne tikai pašas izstādes aplūkošana, bet arī J. Mediņa mūzikas vidusskolas audzēkņu priekšnesums.
Kopā ar klaunu meiteni bija iespējams pārvērsties par sevis iedomātu tēlu, bet jautrais un asprātīgais pirāts ar veiklām roku kustībām, bērniem par lielu pārsteigumu, no baloniem spēja izlocīt, gan musketiera zobenu un karaļa kroni, gan skaistu pavasara ziedu.

Arī mēs, Saulaino dienu bibliotēkas kolektīvs, sveicam ikvienu, kas iesaistījās izstādes tapšanā un veidošanā, visiem vēlam jauku, zili zaļiem brīnumiem bagātu pavasari un daudz jauku pārsteidzošu ideju.

Nav komentāru: