Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Ciemos māksliniece Gundega Muzikante

Vakar mūsu apmeklētājiem bija iespēja personīgi  tikties ar bērnu grāmatu ilustratori Gundegu Muzikanti, kuras darbu izstādi jau kādu laiku varam aplūkot bibliotēkā.  Bez garām sarunām visi naski ķērāmies pie darba.

Gundega draudzīgi aicināja vienoties par tēmu, par ko varētu zīmēt. Slimnīcā esot, protams, visvairāk nākas domāt par mājām. Tātad - visi zīmējam mājas. Sarunas gaitā noskaidrojam, kādas telpas mēdz būt mājās. Varianti ir dažādi. Mēģinam saprast, kura vieta katram ir tā mīļākā. Citam tā ir sava ierastā istaba, citam, saistošu senlietu pārpilnā, vectēva istaba, vēl citam noslēpumainie mājas bēniņi vai, vienmēr pēc garšīgām vakariņām smaržojošā, virtuve. Katrs zīmē sev mīļāko vietiņu pasaulē un domās aizklīst uz turieni. Tad pienāk brīdis, kad visas istabas tiek liktas kopā un būvēta sapņu māja.

Visiem par padarīto prieks. Kamēr dažs vēl zīmē māju, čaklākie jau ķērušies pie papīra puķu gatavošanas kopā ar Aneti no veikala "Zīmulis un ota"(www.zimulisunota.lv). Viņai mēs esam lielu paldies parādā, jo Aneta pie mums ieradās ar krāsainu zīmuļu un flomāsteru  paku, spilgtu papīru kaudzi un lielu vēlmi darboties kopā ar bērniem.

Nav komentāru: