Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Ziedi un krāsas

Jau veselu nedēļu bibliotēkas apmeklētājiem ir iespēja aplūkot interesantu un košu mākslas darbu izstādi, kura pie mums ir atceļojusi no Siguldas. Tā ir Mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņu darbu izstāde. Nemitīgi saņemam uzslavas, un ar prieku vērojam, kā bibliotēkas apmeklētāji ar lielu uzmanību aplūko izstādi. Galvenā tēma - ziedi un krāsas. 
Krāsu varavīksne un ziedu dažādās formas izstādi dara savdabīgu. Var redzēt, ka bērni centušies apgūt konkrēto tehniku. Tušas zīmējumi atklāj radošo skatījumu, mazāk ierastas ziedu formu un krāsu vizuālas interpretācijas. Lai taptu šādi darbi, jaunajiem māksliniekiem jābūt apveltītiem ar lielu pacietību un precizitāti, kas neapšaubāmi bērniem piemīt.  
Saulaino dienu bibliotēka Bērnu slimnīcā ir ļoti iecienīta atpūtas un izklaides vieta. Tas nozīmē, ka Siguldas Mākslu skolas audzēkņu darbi iepriecinās daudzus.

svētdiena, 2011. gada 15. maijs

Vislabākās zāles

Vai zināt, kas ir vislabākās zāles? Tie ir smiekli! Un kas prot bērnus vislabāk sasmīdināt? Klauni! Tādēļ arī Bērnu slimnīcā dažkārt viesojās šie dīvainīši, kas tik ļoti vēlas iepriecināt bērnus. Pat tālais ceļš no Amerikas nav šķērslis. 
Klauni rāda un stāsta mums dažādus kuriozus, demonstrē krāšņos tērpus un aicina jokoties līdzi. Pat dažādās valodas netraucē saprasties. Pēc tikšanās bibliotēkā, klauniņi dodas uz nodaļām pie bērniem, kas paši nespēj atnākt. Un arī viņi, lai cik grūti, klaunus sagaida ar lielu prieku, spēj pasmaidīt un kaut uz mirkli aizmirsties...Kaut vairāk un biežāk pie mums nāktu tādi ciemiņi!

piektdiena, 2011. gada 13. maijs

Jusis atrod draugus Bērnu slimnīcā

Šodien Saulaino dienu bibliotēkā īpaši ciemiņi- Jusis. Jūs nezināt, kas ir Jusis? Bērnu slimnīcā viņu tagad daudzi pazīst. Jusis ir Leļļu muzeja lācis, kas meklē draugus, ar kuriem kopā veidot filmiņu par saviem piedzīvojumiem. Viņam palīdzēt apsolījušās animācijas studijas "JetMedia" mākslinieces-režisores Dace Liepa un Inga Prauliņa. 
Un tā, šodien visi darboties gribētāji pulcējās pie mums bibliotēkā, iepazinās ar Jusi, uzklausīja Daces un Ingas piedāvātās idejas un čakli ķērās pie darba.
 Katrs veidoja īsu sižetu lielam kopdarbam – skolēnu veidotā animācijas filmā "Jusi, uz kuru pusi?". Par Juša draugiem jau kļuvuši Salaspils skolēni, tāpēc filmas pirmizrāde paredzēta 2011. gada 28. maijā Salaspils novada svētkos, kā arī Leļļu Mākslas muzejā un virtuāli tīmekļa vietnē www.dollart.lv. Filmu paredzēts demonstrēt arī Starptautiskajā Eiropas skulptūrleļļu un Tedijlāču festivālā Rīgas pilsētas svētku laikā un citos pasākumos.Tā ka viss ir pa īstam, jāstrādā nopietni, ko bērni arī ar lielu prieku dara. Un viņiem tas izdodas.

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

Ja skatītājs netiek uz teātri, tad teātris brauc pie skatītāja

Vienmēr mīļi gaidīts Bērnu slimnīcā ir Latvijas leļļu teātris, kas ne pirmo reizi atved bērniem jauku izrādi un spēj iepriecināt ikvienu. Tā arī šoreiz- Pasaules astmas dienā- bērniem, kas uz noteiktu laiku ir spiesti uzturēties šeit, slimnīcā, tika dāvāta iespēja noskatīties brāļu Grimmu pasaku "Ērkšķrozīte". Nepilna stunda tika aizvadīta jautri smejoties un uzmanīgi vērojot divu aktieru rosīšanos uz skatuves.Skanīgu dziesmu pavadījums, jo vairāk aizkustina mazuļus. Arī atnākušie vecāki ir labā omā. Bērni aktīvi dzīvo līdzi, atbild uz dažādiem jautājumiem un izbauda jauko iespēju.

svētdiena, 2011. gada 1. maijs

Lielā talka

Pēc īsas Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētāja A. Lāča uzrunas, Lielā talka tika uzsākta ar lielu sparu. Ātri vien visi izklīda un katrs atrada sev tīkamāko nodarbi. Lielākā daļa naski devās uz slimnīcas teritorijas tālāko nostūri, kur grāba sakritušās lapas. Drosmīgākie iesaistījās skulptūru dārza strūklakas attīrīšanā, bet citi pieteicās sakopt puķudobes.
Lai arī organizētaji laipni piedāvāja, pēc pārs stundām sagurušajiem mazajiem talciniekiem iespēju atpūsties Saulaino dienu bibliotēkā, visi  bija tik ļoti aizrāvušies ar darbu, ka par bibliotēku pat neiedomajās. Pēc kāda laika, nolēmu bibliotēku slēgt un pievienoties pārējiem. 
Visapkārt valdīja liela rosība, nogurušos nemanīju. Talcinieki sanākuši daudz - pāri diviem simtiem, to skaitā,  pārstāvji no TV3, VIASAT, Star FM, MTG Baltijas televīzijas raidīšanas centra, SIA “Olympic Casino Latvia”, Biedrības „Gustava Celmiņa centrs”,  Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus baznīcas, SIA “Milda KM” zīmola “GardiGan”, kuri savu dalību bija pieteikuši savlaicīgi. Arī slimnīcas darbinieki nav palikuši malā. Bija krietns pulciņš mazo talcinieku, kas čakli pildīja ar sagrābtām lapām dzeltenos maisus un ar lielu sajūsmu tās mēģināja izdabūt atkal ārā ierādītajā vietā - topošajā komposta kaudzē. 
Viņiem bija arī palīgs...
...talkošanas garu uzturēt palīdzēja vienmēr aktīvais un atraktīvais „GardiGan” Tomātiņš. Pēc labi padarīta darba ar lielu gandarījuma sajūtu, visi pulcējās vienkopus, lai ieturētu maltīti un pirms došanās mājās nedaudz atpūstos. Esmu pārliecināta, ka visi, tā pat kā es, devā mājās ar pacilātu sajūtu. Liels paldies visiem talotājiem!