Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2012. gada 6. janvāris

Izstāde - pasaka

Kopš 3.janvāra „Saulaino dienu bibliotēka” piepildīta ne tikai ar bērnu dzīvelīgo tērzēšanu, bet arī ar pasakainu piparkūku smaržu. Jau ceturto gadu pēc kārtas uzņēmums "Iļģuciema maiznīca - konditoreja" slimnīcas pacientus iepriecina ar vērienīgu piparkūku izstādi - pasaku. Šoreiz tā ir "Sniega karaliene", kas veidota pēc H. K. Andersena pasakas motīviem. Ir uzburta grandioza Ledus pils un tiek stāstīts stāsts par Gerdu, kas ar savu mīlestību atsaldē drauga Kaja noburto ledusauksto sirdi.
Piparkūku izstādē aplūkojami trīs pasakas sižeti – piparkūku pilsēta, kas ietērpta sniega segā, kur piestājušas Sniega karalienes zirgu kamanas, lai aizvestu līdz mazo Kaju. Izstādes centrā greznojas vērienīgā Sniega Karalienes pils, kas greznota ar pūdercukura sniega vāliem un graciozi paceļas gandrīz 1 metra augstumā.
Beigu sižetu veido silti mājīga istabiņa, kur Kajs un Gerda ir laimīgi atgriezušies no ledus aukstuma apvītās karalienes pils, kur atkal mājo mīlestība un sirds siltums, svinot labā uzvaru pār ļauno.
Izstadē ieausti koši leduspuķu raksti, bet pasakas tēli ietērpti skaisti darinātos tērpos. Čaklie konditorejas rūķi darbā aizvadījuši 46 dienas, lai uzburtu šo stāstu.
Izstāde – pasaka „Sniega karaliene” slimnīcas mazos pacientus un viņu apmeklētājus priecēs līdz 31.janvārim.
Fotogalerija skatāma šeit.

Nav komentāru: