Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2012. gada 29. janvāris

Bībeles biedrības dāvinājums

Kad kāda maza bērna vai pusaudža sirsniņa sažņaugta sāpēs un skumjās, ikviena, kas strādā Bērnu slimnīcā, pienākums un vēlme ir tās kliedēt un palīdzēt rast mierinājumu. Ir reizes, kad kopā ļaujamies interesantām spēlēm un izklaidēm, reizēm iesaistām mākslinieciskās nodarbēs, piedāvājam tikties un iepazīties ar populāriem cilvēkiem, ikdienas darbs ir piedāvāt saistošu lasāmvielu. Tā mēs iesaistāmies bērnu ārstēšanas procesā. Saulaino dienu bibliotēku apmeklē daudz bērnu un visi viņi ir dažādi, ar atšķirīgām vēlmēm un skatījumu uz dzīvi. Pateicoties Bībeles biedrībai un akcijas "Palīdzi dzīvot" dalībniekiem, esam saņēmuši dāvinājumu, kas būs kā mierinājums skumju brīžos un pasaules izpratnei ikdienā. Pateicībā un sirsnībā...

sestdiena, 2012. gada 28. janvāris

Grāmatu svētki Saulaino dienu bibliotēkā

Lai arī Ziemsvētku dāvanu laiks ir rimis, mēs tās joprojām vēl saņemam. Un šis sūtījums ir īpašs! Skaidrs, ka visjaukākā dāvana bibliotēkai un tās apmeklētājiem ir grāmata. Arī šogad, pateicoties Trasta komercbankai un apgādam Jumava, mūsu bibliotēkas grāmatu kolekcijai pievienojas jauni, aizraujoši un piedzīvojumos vilinoši stāsti un romāni gan bērniem, gan pieaugušajiem. Par to pārliecināties varējām jau tagad. Pasākumu vadīja un grāmatu fragmentus lasīja melnā Sofija, par kuru daudzi jau bija lasījuši sirsnīgajā B. Roitera stāstā "Kapteinis Dullis un Klomlets", ko iestudējis arī Latvijas Leļļu teātris.
Ar prieku, jau otro reizi, uzņēmām rakstnieci Ilzi Muižzemnieci, kura lasīja fragmentus no savām grāmatām “Mazais eņģelītis”, “Kaķu meitene” un “Elīsija un taurenis”, kā arī citēja savu, dziļi izjusto un skanīgos vārdos ietērpto, vēl nepublicēto dzeju.
Pēc dzirdētā, bērni mēģināja savā fantāzijā uzburt un attēlot zīmējumos draudzīgos grāmatu tēlus.

Skatīt vairāk:http://goo.gl/2abM8
Lasīt vairāk:http://www.jumava.lv/jaunumi

piektdiena, 2012. gada 6. janvāris

Izstāde - pasaka

Kopš 3.janvāra „Saulaino dienu bibliotēka” piepildīta ne tikai ar bērnu dzīvelīgo tērzēšanu, bet arī ar pasakainu piparkūku smaržu. Jau ceturto gadu pēc kārtas uzņēmums "Iļģuciema maiznīca - konditoreja" slimnīcas pacientus iepriecina ar vērienīgu piparkūku izstādi - pasaku. Šoreiz tā ir "Sniega karaliene", kas veidota pēc H. K. Andersena pasakas motīviem. Ir uzburta grandioza Ledus pils un tiek stāstīts stāsts par Gerdu, kas ar savu mīlestību atsaldē drauga Kaja noburto ledusauksto sirdi.
Piparkūku izstādē aplūkojami trīs pasakas sižeti – piparkūku pilsēta, kas ietērpta sniega segā, kur piestājušas Sniega karalienes zirgu kamanas, lai aizvestu līdz mazo Kaju. Izstādes centrā greznojas vērienīgā Sniega Karalienes pils, kas greznota ar pūdercukura sniega vāliem un graciozi paceļas gandrīz 1 metra augstumā.
Beigu sižetu veido silti mājīga istabiņa, kur Kajs un Gerda ir laimīgi atgriezušies no ledus aukstuma apvītās karalienes pils, kur atkal mājo mīlestība un sirds siltums, svinot labā uzvaru pār ļauno.
Izstadē ieausti koši leduspuķu raksti, bet pasakas tēli ietērpti skaisti darinātos tērpos. Čaklie konditorejas rūķi darbā aizvadījuši 46 dienas, lai uzburtu šo stāstu.
Izstāde – pasaka „Sniega karaliene” slimnīcas mazos pacientus un viņu apmeklētājus priecēs līdz 31.janvārim.
Fotogalerija skatāma šeit.

otrdiena, 2012. gada 3. janvāris

Signes Ērmanes - Ļitvinas darbu izstāde

Īsi pirms gadu mijas, bibliotēkā laipni uzņemu mākslinieci - bērnu grāmatu ilustratori Signi Ērmani- Ļitvinu. Un viņai patiesi ir ko mums rādīt! Kad visi atvestie darbi sarindoti pie sienas, atklājas mākslinieka patiesais rokraksts un ieliktais sirds siltums, ko grāmatas ilustrācijā, ne vienmēr var manīt. Te spilgti jūtams tas burvju otas pieskāriens, kas vērojams tikai oriģināldarbos. Signes tēli ir mīļi pelēni, viltīgi lapsēni, draiski kaķēni, putniņi un citas, bērnus uzrunājošas, būtnes, par kurām arī ir stāstīts grāmatās.
Ļoti jauka sadarbība māksliniecei izveidojusies ar dzejnieku Uldi Ausekli, kas nesen sinēja 70 gadu jubileju. Signe ilustrējusi pavisam 9 dzejnieka grāmatas – "Uz Klidziņu ar vienu koka zirdziņu" (2001), "Kamēr āboli dārzā būkšķina" (2002), "Ķiparri ūsās piparrus berrr" (2003), "Kad lido dzilna zaļa" (2004), "Še tev sauja piparkūku" (2005), "3 pasakas par baltām ķepām" (2007), "Ja nebūtu Ziemassvētku, es tos izdomātu" (2007), "Runcis Francis, jeb, pasaule sēd uz velosipēda" (2010), "Zīlītes pīlītes pūš" (2011) un vienu lielajiem lasītājiem – "Saplaukst puķes retas – trioletas" (2002).
Daudzas ilustrācijas tieši no šīm grāmatām tagad ir aplūkojamas pie mums.
Māksliniece ir pārliecināta, "ka bērnu grāmatas ilustrācija bērnam ir pirmais iespaids par grāmatu, bet grāmatas ilustratoram – tas ir veids kā izteikt sevi, parādīt kādreiz ko piedzīvotu vai novērotu. Radīt jaunu pasauli sev tuvās krāsās un tēlos".
Izstāde pie mums lūkojama līdz 20. janvārim.