Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

ceturtdiena, 2013. gada 7. novembris

Izstādes, izstādes...

RCB Saulaino dienu bibliotēkā divas jaunas izstādes! Viena jau esoša mākslinieka, otra vēl topoša.
Zane Veldre pēc nelielām pārdomām piekrita atvest savus darbus un parādīt citiem. Ieraugot tos, šaubu nebija - Zane ir māksliniece, kaut ikdienā dara citu darbu. Vairāki gadi aizritējuši tepat slimnīcā, darbojoties kopā ar bērniem kā interešu izglītības pedagogam, arī kopā zīmējot, gleznojot un visādus citādus radošus darbus darot. Gleznošanai sev varbūt atliek vien vēlas vakara stundas, bet tad top kas īpašs. Darbos ir ielikts trausls vieglums, kas savijas savdabīgā krāsu gammā un uzbur tēlu. Tas ir kā pārsteigums gan pašai Zanei, gan jebkuram vērotājam.

Bet Elza Siliņa (11 gadi ), ko mēs varētu dēvēt kā topošo mākslinieci, sevi tomēr jau ir mācējusi parādīt. Viņas zīmējumi priecējuši gan skolas biedrus Āgenskalna sākumskolā, gan Leļļu teātra apmeklētājus. Darbiņu izstāde RCB Saulaino dienu bibliotēkā ieinteresēja ikvienu ienācēju, aicināja uzticēties krāsām un ļauties radošumam. Draudzīgi atgādināja, ka pavadītais laiks mākslas pasaulē ir aizrautīgs un interesants, jo no ikkatra darba izstaroja prieks, izdoma, uzdrošināšanās un bērnišķīga apņemšanās.

Vēlam Zanei un Elzai arī turpmāk daudz saskatīt, ietērpt krāsās un spēt parādīt citiem, apgūt arvien ko jaunu un droši iet uz priekšu. Uz tikšanos Saulaino dienu bibliotēkā!

Nav komentāru: