Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2013. gada 8. novembris

Uzplauksti Latvijai!!!


Šobrīd bibliotēkā lūkojama savdabīgu ziedu  gleznu izstāde. Tās autore Zane Veldre kopā ar savu mazo meitiņu Alisi, šodien aicināja ikvienu, kas vēlējās piedzīvot ko neparastu, kopā darboties un radīt gleznas nedaudz savadāk kā ierasts. Bet pirms tam Zane mūs vedināja uz pārdomām - patiesībā zied jau ne tikai puķes, arī mēs paši brīžam uzplaukstam laipnā smaidā.  Darot aizraujošu darbu, mēs atveramies un daram to no sirds. Esot patiesi laimīgi, mēs uzziedam krāšņi jo krāšņi un gribam dalīties savā priekā, kā brīnišķi ziedi. Un Zane ar Alisi izdomāja interesantu veidu, kā mums visiem to atklāt, izmantojot krāsas un papīru. Spoža gaismas stara kūlī, mēs uz sienām vērojām savas ēnas, kuras patiesībā vienmēr un visur ir ar mums, kaut pārsvarā neredzamas. 
Mēs mācijāmies pamanīt nemanāmo - savās ēnās saskatīt skaistu ziedu, lai tam apvilktu kontūras un tad ietērptu košās krāsās. Mēs sajutām patiesu radīšanas prieku un atstājām to uz papīra lapas.
 

Novembris ir mūsu Latvijas mēnesis, mēs izdomājām, ka plauksim un ziedēsim Latvijai. Jā, uzplauksim Latvijai!
Tikko tapušie darbi, vēl kādu laiku priecēs arī citus Saulaino dienu bibliotēkas apmeklētājus, jo tie ir kā dāvana svētkos.
       Lai gaiša un rimta svētku nedēļa ikvienam!




Nav komentāru: