Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2013. gada 11. novembris

Rudens noskaņās...

Kas kait sēņu māmiņai,
Tai meitiņas drīz uzauga:
Piektdien dzima, sestdien auga,
Svētdien jāja precinieki.


Kad šī rudens sēņu krājumi rūpīgi jau noglabāti pagrabos, īstais laiks, lai atcerētos cik jauks un patīkams ir bijis pavadītais laiks dabā, mežā. To aicina darīt Mākslas studijas "O" māksliniece Inta Vītoliņa, kuras vadībā tiek rīkota studijas audzēkņu darbu izstāde Bērnu kliniskajā universitātes slimnīcā RCB Saulaino dienu bibliotēkā.

Bērni ir čakli zīmējuši dažnedažādas sēnes, veidojuši interesantus krāsu un veidu salikumus, centušies darbos ielikt gan zināšanas, gan emocijas, gan radošumu. Tas rosināt rosina arī citus līdzdarboties.  Tādēļ ikviens tiek laipni aicināts piebiedroties radošā darbnīcā zīmēt, līmēt, veidot sēnes un mēģināt vairāk iejusties rudens miklajā un miglainajā noskaņā, sajust tajā siltumu caur mākslas pasauli.

 Mākslas studija "O" viesojās RCB Saulaino dienu bibliotēkā, lai arī ar Bērnu slimnīcas pacientiem kopīgi veidotu izstādes papildinājumu. Ātri vien tapa jauna sēņu kolekcija. Ikviena zīmētā sēne bija īpaša - bezgala interesanta un jauka, kaut gan nez vai kāds tādu mežā bija redzējis.

Nav komentāru: