Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

ceturtdiena, 2013. gada 14. novembris

Laimes zeme - Latvija

Latvijas svētku dienai tovojoties, RCB Saulaino dienu bibliotēkā viesos uzņēmām dzejnieci, arī etnogrāfisko leļļu mākslinieci Ievu Dāboliņu. Pēc neliela ievada, kurā Ieva rosināja bērnus padomāt un novērtēt cik laimīgi varam būt, ka dzīvojam tieši šeit - Latvijā, katram tapa zīmējums, kurā attēlota skaista Latvijas dabas ainava ar laimīgiem smaidiem, saules gaišuma un bērna patiesas mīlestības piepildīta.

 Ieva vedināja aizdomāties, cik tautām pasaulē ir pašiem sava valsts? Nebūt ne visām. Bet mums ir! Mums ir sava Latvija! Cieņas pilnā klusumā, zīmējot savu sapņu Latviju, bērni klausijās Ievas lasīto un pašas sarakstīto pasaku, kura tapa pirms dažiem gadiem. Tā ir pasaka par gaišu ticību mūsu valsts nākotnei, par dziļu cieņu un mīlestību pret to, un noteikti paliks prātā kā īpaša ikvienam no mums.
Arī līdzpaņemtā rotaļu lelle, ceļo no rokas rokā, ļaujot sajust savu siltumu un ielikto mīlestību uz latviskām vērtībām. Visu nākamo nedēļu bariņš etnogrāfisko leļļu dzīvosies Saulaino dienu bibliotēkā, lai uzrunātu mūsu apmeklētājus, klusībā stāstītu, cik mūsu rakstainie tautiskie brunči ir skaisti, cik pagājušie Dziesmu svētki bija īpaši, cik svarīgi ir bērniem iemācīt šīs vērtības, cik nozīmīgi ir sevī just latvisko identitāti.  Lai ikviens, veroties to sirsnīgajās sejiņās, saprastu un novērtētu to, kas mums ir!
Patreiz Ievas lelles var lūkot ikviens "Senās klēts" apmeklētājs. Mēs tās gaidam ciemos nākamnedēļ.
Lai skaisti svētki mums visiem kopā!

Nav komentāru: