Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2014. gada 28. aprīlis

BikiBuks

Visu aprīļa mēnesi RCB Saulaino dienu bibliotēkā aplūkojama jautra un interesanta izstāde. Te apkopoti jaukās bērnu grāmatu sērijas "BikiBuks" ilustrāciju oriģionāli. Izstāde raiba un draiska, tik pat cik, nu jau iznākušās 30 grāmatiņas,  ko jau iemīļojuši gan lieli, gan mazi lasītāji.

Ne velti atsauksmju grāmatā dažs tās nosauca par Nacionālu dārgumu, kam varam piekrist arī mēs, jo rosību ap BikiBuku grāmatu plauktu un izstādi jūtam nemitīgi. Cits mazais lasītājs, jau ienākot bibliotēkā pamana košos darbus pie sienām un priecīgs uzskaita BikiBukus, ko pats jau lasījis. Citu tieši izstāde ieinteresē kaut ko izvēlēties no lielās BikiBuku kaudzītes. Bet īsi pēc svētkiem, mēs aicinājām ikvienu gribētāju būt pašam māksliniekam - izdevējam un radīt pašam savu BikiBuku.
Bibliotēkā viesojās māksliniece Ūna Laukmane, kas mudināja mūs ļauties iedvesmai un droši meklēt savu ideju ilustrācijām. Ļāva saprast, cik jauki un patīkami ir domās sastrādāties ar dzejoļa autoru un apvienot savas idejas ar viņa tekstu. Mūsu BikiBukiem izvēlētie dzejnieki O. Vācietis, J. Baltvilks un Rainis, labi zināmi un iemīļoti. Tā tapa mums katram savas bibliotēkas pirmā grāmata.
Sirsnībā un pateicība Ūnai un visai BikiBuka saimei, par jauko kopābūšanu, brīnišķo ideju un jauko noskaņojumu todien. Un par dāvanā saņemtajiem BikiBukiem arī :)))


Nav komentāru: