Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2014. gada 28. aprīlis

Mana dzīve lielajā pasaulē


Š.g. 6.maijā plkst. 13:30 Rīgas Centrālās bibliotēkas Ārējā apkalpošanas punktā "Saulaino dienu bibliotēka" Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā notiks Valērijas Jakimovas (12 gadi) darbu izstāde "Mana dzīve lielajā pasaulē". 
 Izstādi organizē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, sadarbībā ar biedrību „Bērnu Draugi” un RCB  Ārējo apkalpošanas punktu „Saulaino Dienu Bibliotēka”. Nedēļas garumā bibliotēkas apmeklētājiem būs iespēja apskatīt meitenītes mākslas darbus – dažādu priekšmetu apgleznojumus un plastilīna figūriņas.
       Valērija lielāko savas dzīves daļu cīnās ar hronisku hemato-onkoloģisku saslimšanu, ir piedzīvojusi vairākus ar veselību saistītus sarežģījumus, ārstējusies gan Latvijā, gan ārzemēs. 
     Tiekoties Valērija stāsta par lietām, kurās saskata krāšņumu, dzīvesprieku un skaistumu, tajos brīžos meitenes acis mirdz īpašāk, un liekas, ka tajās var saskatīt visu, kas viņai ir svarīgs un patīkams. Atbilde uz jautājumu, kādēļ figūriņās ir atveidoti tieši dzīvnieki, ir īsa un meitenīga – tādēļ, ka dzīvnieku pasaule ir daudz krāsaināka par cilvēku pasauli. Valērijas vismīļākais darbs ir rozā flamingo.

Papildinformācija:
Dr. Anda Jansone, Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja

Tālr.29420410




Nav komentāru: