Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

piektdiena, 2015. gada 30. janvāris

Papīra liešanas darbnīca

Mākslas pasaulei nav robežu. Tas, kas tajā mīt ir nemitīgā mainībā un jauna radīšanā, atklāšanā. Mums ir liels prieks, ka mūsdienās bērni ir tik atvērti visam jaunajam un gatavi darīt.  Redzot mūsu pacientu rosīšanos un lielo interesi par, diezgan sarežģītā procesā, tapušajām papīra lapelēm, saprotam, cik tomēr svarīgi ir bērniem piedāvāt kaut ko patiešām interesantu. Un papīra liešanas darbnīca tiešām ir kaut kas ļoti, ļoti interesants, kas noslēdzās ar fantastisku rezultātu. Dažs varbūt nekad mūžā neiedomāsies, ka no veciem džinsiem var izgatavot fantastiskas lietas, arī papīru. Tagad mēs to zinam. Tomēr papīra liešanai nepieciešami ne tikai veci džinsi. Gatavojoties nodarbībai, māksliniece Ilze Dilāne ar saviem kolēģiem pie mums ir uzbūvējusi  veselu fabriku, kaut patiesībā, nekas sarežģīts jau nav.

Laipnā un izzinošā sarunā bērni tiek iepazīstināti ar procesu, saglabājot intrigu, ka tas vēl nav viss... :))), visi var ķerties pie darba, kas arī tiek darīts ar lielu nopietnību. Mums ir cieša pārliecība, ka jebkuršs darbiņš, kas darīts ar prieku un interesi būs izdevies. To redzam bērnu sejās, jo paralēli papīra liešanai, katrs vēl paspēj izveidot sev kaudzi ar skaistām apsveikumu kartiņām, skolotājas Artas Dzirkales vadībā.
 Vairāk fotomirkļu no nodarbības skatīt šeit.
Apliecinājums tam, ka šis process aizrāva ne tikai, garlaicības māktos slimnīcas pacientus, bet arī daudzus citus bērnus, ir skaistā un pārsteidzošā izstāde, kas priecēja bibliotēkas apmeklētājus jau veselu mēnesi. Te apkopots Pārdaugavas Mākslas un Mūzikas skolas audzēkņu veikums. Un pārsteidzošā sakritībā, kāds no slimnīcas pacientiem atpazīst sevis radīto darbiņu izstādē.   

Nav komentāru: