Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2015. gada 9. februāris

Darbošanāsprieks grafikas darbnīcā

RCB Saulaino dienu bibliotēkā jau nedēļu skatāma koša un interesanta izstāde. No Galerijas Centrs ir atceļojuši Grafikas darbnīcas un mākslas studijas audzēkņu darbi, kas, pie sienas sastājuši, pārvērš bibliotēku un apmeklētājus aicina uzkavēties. Ikkatra ienācēja acu skats atduras pret skaistajiem zīmējumiem un rosina papētīt visu vairāk. Var nojaust, ka mākslinieki ir dažāda vecuma- gan mazāki, gan zinošāki. Tomēr ikviens darbiņš ir pārsteidzoši saistošs. Šķiet, ka šajā tehnikā uzvilkta, pat parasta švīka izskatītos cēla un mākslinieciska. Kur slēpjas šī mākslas veida noslēpums? Varbūt darbošanāspriekā... košajā krāsu gammā?!
 Ir aizdomas, ka tapšanas process ir gana interesants un jaunu atklājumu pilns. To, droši vien, zina tikai paši mākslinieki. Bet mēs baudam rezultātu un vērojam kādu interesi un prieku izstāde raisa bibliotēkas apmeklētājos.
Arī darbu tematika ir visdažādākā - skaistas dabas ainavas, rotaļu mašīnas, čuk-čuk vilcieniņš, meitenes ar puķu acīm, smalki kaligrāfiski veidoti portreti un citi.
Tas viss pie mums vērojams līdz š.g. 1.martam.
Liels paldies māksliniecēm Elīnai Elerei un Ievai Helmūtei no Grafikas darbnīcas un Mākslas studijas un ikvienam, kas radīja šos darbus, palīdzēja tapt izstādei un šo skaistumu nest pasaulē.
Foto: Ieva Helmūte

Nav komentāru: