Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

ceturtdiena, 2015. gada 14. maijs

Pats sev terapeits

Saulaino dienu bibliotēka ierasti pulcina bērnus uz daudziem un dažādiem pasākumiem, taču šoreiz bibliotēkā uzņemam augstu viesi, kura vēlas runāt ar vecākiem un ikvienu, kas rūpējas par smagi slimu bērnu. Robīna Kortina  ir Budistu mūķene no Austrālijas  un viņai ir ko teikt.
Tas ir ārkārtīgi plašs pasaules horizonta redzējums, bagātā personīgā pieredze, dziļā izpratne un milzu zināšanas. Visam cauri strāvo cilvēcīga vēlme palīdzēt ļaut pašam katram saprast, kas ir ciešanas, pieņemt tās un apjaust, ko mums ar tām darīt. Kā paši, sirdī kļūstot stipriem, mēs spējam palīdzēt savam visdārgākajam un tuvākajam, kas mums ir dots - bērnam. Tāds arī bija mērķis šai tikšanās reizei  - saprast, ka paši varam būt sev terapeiti, paši iepazīstot sevi, savas domas, varam veidot mierīgu un veselīgu ikdienu, kas tik ļoti ir nepieciešama bērniem slimības gadījumā. Tie bija stipri vārdi un redzējums no malas, kas uzrunāja klātesošos un aicināja uz pārdomām.
Liels paldies Budisma meditācijas centram Latvijā "Ganden" un tā vadītājai Agnesei Bišofai, tulkam Edgaram Celmam, kas uzņēma augsto viesi, organizēja vizīti  un piedāvāja tikšanos mūsu bibliotēkas apmeklētājiem.

Nav komentāru: