Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

svētdiena, 2016. gada 1. maijs

Dāvana vismīļākajam

Ikviens bibliotekārs zina, cik daudz laika un enerģijas nepieciešams, lai ikdiena bibliotēkā būtu interesantiem un jautriem pasākumiem pārpilna.  Bet dažkārt kaut kas tik pat aizraujošs notiek it kā pats no sevis. Tev atliek vien būt vērīgam, laipnam un pretimnākošam, lai notiktu kas īpašs. Tā bija arī šoreiz.
 Pirms pāris nedēļām iepazināmies ar Silvi un viņa mammīti Ingu, kuri šo laiku mitinājās kādā no slimnīcas nodaļām un kļuva par čakliem Saulaino dienu bibliotēkas apmeklētājiem. Laiks pagāja jaukās sarunās un interesantu grāmatu meklējumos. Uzzinājām, ka dienas slimnīcas palātiņā aizrit gana jautri. Tur visi sadraudzējušies un laiku īsinot, no bibliotēkas paņemtās grāmatas, tiek lasītas pat lomās. Iesaistīts tiek arī palātā esošais vienīgais tētis un visi citi. Klausītāju, protams, vairākumā. Lēnām dzimst ideja par kopīgu lasīšanas pēcpusdienu arī pie mums, Saulaino dienu bibliotēkā.
Tā diena ir klāt. Visi omulīgi iekārtojamies ērtos krēslos un klausāmies, Ingas lasīto T.Rosa stāstiņu "Es negribu mazgāt rokas", par baktērijām, krokodiliem un visādiem nejauceņiem, kas mitinās uz nemazgātām rokām.
Tik pat vērtīgi bija dzirdēt pamācošo stāstu par Pibodija kungu un āboliem, kas liek mums saprast cik svarīgi ir nesteigties ar secinājumiem.
Bet tad laiks kādai jautrai rotaļai, kas sagādāja lielu jautrību un prieku. Un kā jauks pārsteigums sekoja kopīgi izdziedātais un izdejotais "Joka pēc alfabēts".

Pēc tās Inga aicina visus atkal apsēsties un aizdomāties par mājām, par saviem vistuvākajiem. Par īpašajām dāvanām, ko mēs varam sarūpēt, jo nākamā grāmatiņa, ko Inga bija ieplānojusi lasīt ir "Māmiņas mīlestība". Mēs visi zinam, ka tuvojas Mātes diena un tas ir iemesls, lai aizdomātos - kāda varētu būt dāvana vismīļākajam. Silvim tā ir skanīga dziesma, kura no sirds izdziedāta, mīļi pieglaužoties. Citam tas varētu būt kaut kas cits.
Bet bez dāvanām neiztikt, jo šī tikšanās reize noslēgumā izvērtās kā Annas 16. dzimšanas dienas svinības. Jā, arī slimnīcā var ļauties jautrībai. No sirds vēlam Annai veselību un jautru ballīti kopā ar savējiem!
Tā noslēdzās viena jauka diena Saulaino dienu bibliotēkā.
Arī mums tiek jauka un sirsnīga dāvana - skaists vēlējums viesu grāmatā: 
Tomēr labestība, sapratne un sirdssiltums, ko šodien dāvājām viens otram ir vērtīgākais. Kā arī atziņa, ka: 
"Viss prieks, ko ietver pasaule,
Nāk no vēlmes dāvāt laimi citiem.
Visas nelaimes, kuras ir pasaulē,
Nāk no vēlmes gūt labsajūtu tikai sev."


Nav komentāru: