Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

pirmdiena, 2016. gada 16. maijs

Laiks kopā ar grāmatām

Nereti bibliotēkās notiek jautras izklaides, kurās grāmatas un lasīšana tiek piemirsta. Lai arī tas nav peļami, jo svarīgākais jau ir jauki pavadītais laiks bibliotēkā, tomēr šoreiz prātojām, kā spēlītēs "iepīt" un akcentēt uzmanību tieši uz grāmatām. Pavisam negaidot mums uzradās arī brīvprātīgs palīgs - topošā kolēģe Gunita, kurai studiju ietvaros Latvijas Universitātē dots uzdevums- veikt brīvprātīgo darbu kādā bibliotēkā. Īsā laikā top kopīgs scenārijs un noliktā diena ir klāt, kad aicinam mazos pacientus uz spēļu pēcpusdienu Saulaino dienu bibliotēkā.
Pa brīvajiem brīžiem ir tapusi spēle "Grāmatu šurumburums", kuras ideja tika noskatīta un arī izmēģināta "Ideju tirgū" Gaismas pilī. Tās autore Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite laipni atvēlēja iespēju brīvi impovizēt un neliedza padomu tās tapšanā mūsu interpretācijā.

 Jautājumi ir āķīgi, bet interesanti. Ja kādam kas piemirsies - tas nekas, jo visi kopā tomēr pareizo atbildi atrodam.
Kad spēlēts gana, Gunita izstāsta mums visiem savu mīļāko pasaku "Skaistule un briesmonis". Reizēm ir tik jauki, kad pašam nav pat jālasa - kāds interesantā un izteiksmīgā veidā to no sirds izstāsta.
Tad laiks nedaudz izkustēties un iesaistīties dažās, uzmanību attīstošās, rotaļās, lai pēc tam radošā darbnīcā uzmeistarotu interesantu dāvanu nodaļas medmāsiņām, jo tieši todien slimnīcā tiek svinēta Māsu diena. Bērniem izstāstam, ka pie mums pēc grāmatām nāk, un ir lielas lasītājas, arī viņas. Tādēļ spriežam, ka ļoti piemērota dāvana svētku dienā varētu būt interesanta grāmatzīme.
To gatavošanā lieti noder vecu vecās, apdzeltējušās, sen nolasītās, grāmatu lapas. Tā mēs vecajām grāmatām dodam jaunu iespēju.

Lai jauks un interesants laiks mums visiem kopā ar grāmatām!



Nav komentāru: