Dienas citāts:

Saulainas dienas mūsu bērniem, saulainu vārdu katram, kas jūt.

Laimi var sadalīt līdzīgās daļās, atdot par velti un bagāts kļūt...

(Guntars Račs)

ceturtdiena, 2016. gada 19. maijs

Izsmalcinātā toņu gamma

Mūsu lasītāji ierasti var vērot izmaiņas Saulaino dienu bibliotēkā. Vienmēr, kad tiek atklāta kāda jauna izstāde, tā pilnībā mainās visa gaisotne telpā. Maija mēnesī baudījām silti saulainos un rāmos krāsu toņus mākslinieces Lauras Pīgoznes darbos, kas dominē viņas darbos. No sirds vēlējāmies, lai ikkatrs ienākot, to sajustu sevī un paņemtu līdzi mieru, labu noskaņojumu un klusu prieku, jo tieši šīs sajūtas raisa izstādes vērojums.
Tik pat sirsnīga un pozitīva tikšanās ir ar pašu mākslinieci. Laura ir atbraukusi bērniem parādīt un ļaut izmēģināt kaut ko interesantu. Pēc īsas iepazīšanās, visi ķeramies pie darba. Pirmais uzdevums ir izdomāt, ko mēs katrs vēlamies redzēt savā darbiņā, tad veidot skici, pēc tam katru detaļu rūpīgi izgriezt un uzlīmēt uz atsevišķa papīra, veidojot reljefu.
Būtiski un uzjautrinoši ir mācēt saskatīt un veidot darbu spoguļattēlā, jo pats interesantākais vēl tikai priekšā.

Bērni rūpīgi strādā, nemaz nenojaušot, ka tūliņ sekos nākamais uzdevums - darbiņš jānoklāj ar košu krāsu toni un... ne velti uz galda stāv interesanta tehniska ierīce, ko ne visi atpazīst. Tā ir Lauras līdzpaņemtā grafikas spiede, ar kuras palīdzību tiks bērnu veidotie reljefdarbi atspiesti, veidojot interesantu grafikas darbu.
Process interesants ļoti. Bērni ir gatavi stāvēt rindā vairākkārt, lai savus darbiņus redzētu dažādos toņos un nokrāsās.
 
Rezultāts ilgi nav jāgaida. Skaistie grafikas darbi rindojas, lai nedaudz apžūtu un būtu gatavi līdznešanai uz nodaļu.
Bērnu aizrautīgā darbošanās priecē. Šķiet, ka ir redzēts, pamēģināts, sajusts kas jauns. Un, mājup braucot, katram būs stāsts par pavadīto laiku slimnīcā.




Nav komentāru: